Tots tenim moltes ganes de poder veure realitzades i acabades les nostres propostes i les més votades que varem presentar als pressupostos participatius de 2016 «Corredors verds i 1a. Fase del futur bosc urbà de Sa Riera» i 2017 «Passeig-Bulevard amb carril bici cap el Parc de Sa Riera».
En setembre Cort va aprovar la del 2017 i en referència a la proposta de 2016 l’Ajuntament comunica lo següent:
Aprovada la segona fase del bosc urbà que suposarà la plantació de 1.150 arbres, 14.250 plantes arbustives , 2.867 arbusts, 187 plantes enfiladisses i 187 plantes que pengen de distintes varietats al parc de la Riera.
La Junta de Govern aprova la segona fase del bosc urbà, que suposarà la plantació de 1.150 arbres al parc de la Riera
22 de desembre de 2021 Pastor: «L’objectiu d’aquest projecte és complir amb els compromisos que tenim amb les associacions veïnals per a generar un bosc urbà integrat i que doti aquesta zona de Palma de serveis amb jocs infantils, espais d’estada i recorreguts per a fer esport i passejar».
La segona fase de la falca verda té un pressupost de 3 milions d’euros i permet renaturalitzar 29.590 metres quadrats.
Palma, 22 de desembre de 2021. La tinenta de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha explicat avui el projecte de la segona fase de la falca verda, que té un pressupost de 3.028.354 euros i que permetrà renaturalitzar una superfície de 29.590 metres quadrats.
Pastor ha explicat que aquesta intervenció té per objectiu «complir amb els compromisos amb les associacions de veïns. «Crearem un espai important a la ciutat, renaturalitzant aquesta zona de la falca verda» ha dit, i ha avançat que aquest projecte inclourà nous serveis com jocs infantils, espais d’estada i itineraris per a fer esport i passejar.
El pressupost d’aquest projecte és de 3.028.354,67 € i preveu la plantació a la vessant oest del parc de la Riera, a la parcel·la situada entre el barri de Son Cotoner i el torrent de la Riera, d’un total de 1.150 arbres, 14.250 plantes arbustives en agrupacions, 2.867 arbusts, 187 plantes enfiladisses i 187 plantes penjants de distintes varietats.
Aquesta actuació té per objectiu oferir més verd a l’espai existent, de forma que s’introdueixi un espai natural a l’interior de la ciutat apostant per espècies arbustives i arbòries locals.
Intervencions planificades
En concret, s’han planificat tres intervencions:
1. Creació d’un bosc urbà a la zona degradada de la ciutat sense vegetació. Per aquest motiu, es preveu la restauració de l’ecosistema degradat i la millora del sòl i la seva morfologia. A més, es realitza una intervenció integral de revegetament amb biodiversitat autòctona.
2. Es crea una zona de jocs al parc existent entre Son Cotoner i el bosc urbà.
3. S’incrementa el nombre de connexions amb les vies perimetrals.
Aquestes intervencions tenen per objectiu acostar la natura a la ciutadania i dotar la ciutat d’un pulmó verd interior, complint a més la premissa d’un bosc urbà amb recorreguts accessibles.
Aquesta actuació és la segona fase de la falca verda. Cal recordar que la Junta de Govern n’aprovà a principis de setembre la primera fase, que correspon a la urbanització del passeig de la Sínia d’en Gil i de Joan Dameto, que es licitarà a principis de l’any que ve i que suposa una inversió de 2 milions d’euros, i la plantació de 130 arbres i 1.700 plantes, a més de la construcció d’una marjada de 27 metres d’ample i 5.000 metres cúbics d’escullera.
Aquestes dues fases de la falca verda permetran dotar Palma d’un nou pulmó verd, de què podran gaudir tant les persones de les barriades pròximes com tota la ciutadania.